2020 m. rugpjūčio 1 d., šeštadienis

EUHFC-2020 artėjant. Truputį statistikos.


Tikrai nebūsiu pirmas nei paskutinis kuris bando pažvelgti į savo senesnių metų šių varžybų logus statistiniais, analizės tikslais. Ir taip pat ne pirmas, kuris bando surasti optimalią korespondentų kryptį šiose varžybose. Tačiau dauguma man žinomų analizių turi vieną trūkumą - jos analizuoja logus kai buvo operuojama kryptinėmis antenomis. Sutikite, kad tokie dalykai iškreipia statistiką. Kiek iškreipia - spręskite patys. Žemiau pateikiami grafikai krypčių mano QSO darytų 2018m EUHFC, kuomet dirbdamas CW LP kategorijoje padariau 930 QSO. Dirbta buvo su nekryptine 1/4 Vertical antena. Iš šio logo pašalinau visus LY QSO nes jie nedaug pasako ar net klaidina apie kryptis. Gavosi štai kas:







Gaila, šiai analizei naudota sh5 programa dėl neaiškių priežasčių nepateikė grafiko "Beam heading by hour" Būtų įdomu pažiūrėti  pvz. 20m diapazono krypčių kitimą laike.
Man ši informacija turbūt nebus naudinga - vis dar dirbsiu su nekryptine antena ir stengsiuosi QSO su visais kuriuos girdėsiu, bet gal kažkam ji bus naudingesnė nei man.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą