2011 m. liepos 3 d., sekmadienis

LY UTB FD 2011

Mintis kaip nors sudalyvauti LYUTB FD varžybose kilo gal trečiadienį. Ketvirtadienį vakare paskambinau Justinui LY2BOK, tačiau rimčiau planuoti išvyką pradėjome tik penktadienį vakare. Reikalas atrodė nesudėtingas: Justinas turi 2m UTB aparatūrą, 9el yagi ir kitas reikalingas dėžutes. Aš imu mašiną, palapinę, miegmaišius ir pavažiuosime į netolimas nuo Alytaus aukštumas.
Viskas gal būtų taip paprastai ir įvykę, bet laiko susiruošti stoka ir kitos nesuplanuotos aplinkybės vis kišo koją. Taigi, išsiruošiame apie 15.00 Lietuvos laiku. (Dabar jau žinau, kad reikėjo išsiruošti bent dviem valandomis anksčiau).
Prieš kelionę
Karšta, tvanku. Lietutis truputį laša, tačiau neerzina. Pavažiavę gal 10km randame aukštoką kalvelę, netoliese gyventojas. Pasilabiname, pasiprašome leidimo įsikurti maždaug parai ir tuo metu lietus vis smarkyn, temperatūra žemyn ir antenas jau statome lyjant beveik rudeniniam lietui. Čia tik pradžia. Turbūt skubėdami nelabai tvarkingai sudėjome savo mantą ir išimdami anteną pastebime, kad sulamdyta antenos gama suderinimas. Justinas, šlapia nuo lietaus ( ar prakaito) nugara piktai trenkia nuo galvos kepurę ir  nusikeikia: jis žino kaip viskas atrodo po storu hermetiko sluoksniu. Gama bus sulaužyta, lituoklis liko Alytuje, o iki varžybų pradžios jau ne valandos, o minutės. Nusprendžiame rizikuoti ir statyti anteną tokią kokia yra: gal dar koks nors kontaktas ant plaukelio laikosi.
Justinas, šlapia nuo lietaus nugara, surinkinėja anteną
Statome anteną. Pasirodo atatampos virvės per storos ir nelenda į joms išgręžtas skyles. Kai šitą improvizuotai išsprendžiame užveržimo dirželiais ir anteną pastatome, randame, kad trūksta vieno papka-papka perėjimo ir negalime prijungti TRCVR. Žodžiu... Ačiūdie, Justinui toptelėjo mintis viską pajungti per SWR'metrą. Šį reikalą išsprendėme. Tačiau antena SWR vietoj 1,1-1,2 rodo 3,0. Remontuoti nėra nei salygų, nei laiko, nei įrankių. Kaip bus taip bus. Taip ir neperpratome CGLog programos, kaip padaryti, kad galima būtų vesti 2 logus toms pačioms varžyboms. Nusprendžiame, kad aš žurnalą vesiu CGLoge, o jis ant popieriaus. Paskutinį savo UTB ryšį dariau gal prieš 15 metų. Apie 1996m. Kaip atrodys viskas dabar?
CQ LY5T/P, CQ LY2BOK/P
Keletą kartų pašaukiu CQ LY5T/P, padarau keletą QSO 2mFM, padaro kelis ryšius ir Justinas, ir kažkuriuo momentu pastebiu, kad su kiekvienu tangentės nuspaudimu išsijungia transiveris. PARĖJO AKUMULIATORIUS. Turime dar kitą, bet jis silpnesnis už šį. Ką daryti? Nusprendžiame dirbti iš atsivestos ~220 linijos, logą rašyti kontrolei. Justinas po keleto QSO apsižiūri, kad žurnale neregistruoja ryšių laiko. Nežinia kaip teisėjai priims tokį check log'ą su pusiau užregistruotu laiku. Pirmąjį pusvalandį varžybos buvo panašios į tas, kuriose dalyvavau paskutinį kart prieš 15m. Vėliau matomai dėl labai prasto praėjimo, gal ir kitų nuo mūsų priklausančių ir nepriklausančių aplinkybių eteryje veikt beveik neliko ką. Kažkaip keistai pasirodė: visi sėdi ant 144.500 ir paeiliui šaukia. Visi išsitenka, visiems gerai. Aš TB prie tokių dalykų nepratęs. Paliekame RX nedidieliu garsu šiame dažnyje ir su Justinu pereiname prie maloniosios dalies: vakarienės. Kaipgi vėsų lietingą vakarą, sušlapusiems neatsikimšti stumbrinės? Atsikemšame.
Malonioji dalis
Atrodo kalbėtis galėtume ir per naktį, bet apie vidurnaktį einame gulti.
Rytas prasidėjo apie 8.00. Keletas naujų korespondentų 2mFM. Atrodo kiek geresni praėjimai. CW ruože pavyksta keletas latvių (odx ~290km). FM vaizdelis nekoks - vieno dažnio 144.5 varžybos. Nors atrodo ginčų dėl šio dažnio visiškai nekyla. Apie pietus pasidaro nuobodu. Kraunamės mantą, keliaujame namo.
Kitais metais, jei dievas duos būsim sveiki gyvi,  norėtume vėl sudalyvauti. Geriau pasiruošę, turėti 70cm. Ar nusivylėme šių metų rezultatu? Jokiu būdu ne. Važiuodami žinojome, kad turėdami vieną diapazoną negalime pretenduoti į bet kokias aukštesnes vietas. Važiavome savo malonumui, važiavome patirti "Field Day" skonį, pasisemti patirties. Viską tą gavome su kaupu.

Varžybų momentas


KO24CK lyja

22 QSO, check log.

73
Vytenis

2 komentarai: